Extra szűz olíva olaj
Az extra szűz olívaolaj jót tesz Neked.
Az extra szűz olívaolaj a mediterrán diéta sarokköve: érzékszervi és táplálkozási tulajdonságai miatt, így a konyhában nyersen és főzve egyaránt használható sokoldalúsága, nem utolsósorban egészségügyi előnyei miatt a legtöbb olasz recept alapanyaga.
Valójában az extra szűz olívaolaj gazdag egyszeresen telítetlen zsírokban, amelyek segíthetnek csökkenteni az LDL-koleszterin (úgynevezett rossz koleszterin) szintjét és növelni a HDL-koleszterin (jó koleszterin) szintjét, csökkentve a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Ezenkívül antioxidánsokat is tartalmaz, mint például az E-vitamin és a polifenolok, amelyek segítenek a szervezet oxidatív stresszének leküzdésében, csökkentik a gyulladást, védik a sejteket a szabad gyökök okozta károsodásoktól, és ellensúlyozzák az öregedést. Végül, az extra szűz olívaolaj jótékony hatással lehet a vércukor- és inzulinszint szabályozására, elősegítve a 2-es típusú cukorbetegség megelőzését és kezelését.