
Autodidakta módon kezdtem vele foglalkozni, mert az iskolában nem tanítják, haladtam a megérzéseim alapján.
20 év szerteágazó tanulás-tanulság- összefüggés- következtetés különféle területeken eredményezte, a mai mediterrán étrendet saláta és focaccia formájában megvalósulni a Rukkolában!
A Rukkola konyhájában csak olyan alapanyagokat, termékeket használunk, melyekben hiszünk és azonosulni tudunk velük, melyek jót tesznek a szervezetünkkel, hiszen az alacsony minőségű vagy a rosszul összeválogatott tápanyagok együttes fogyasztása huzamosabb időn keresztül, hosszútávon fizikai elváltozást, azaz betegség formájában ütközik ki a szervezetünkben.
Konyhánkban van sok zöldség, gyümölcs, nyers termelői extra szűz olívaolaj (tömérdek mennyiségben!), tengeri só, nyers termelői méz, fűszerek. Kerüljük a fehér cukrot és lisztet, sűrítő anyagokat. Csökkentjük a klasszikus “magyar beidegződött” túlzott hús és telített zsír fogyasztást, beépítjük a különféle halak és növényi fehérjék fogyasztását.
Tészta salátáinkhoz durum vagy teljes kiőrlésű durum tésztát használunk.
A focacciainkat rutinos pizzakészítő szakember készíti igényeinkre szabva, Ezért lesz könnyed, levegős, ami nem terheli meg az emésztést.
Ami nagyon fontos, hogy Mi ezeket az alapanyagokat használjuk az otthonunkban is.
Ezért a vendégeinknek is csak azt tudjuk tanítani, amiben mi hiszünk és valljuk, hogy jó!