Mediterrán étrend: életmód vagy diéta?

Mediterrán étrend: életmód vagy diéta?

A mediterrán étrendre való átállás nem egy rövid távú diéta, hanem egy hosszú távú életmódváltás.

Elősegíti a folyamatos átalakulást (akár fogyást), az egészséges testsúly fenntartását.

A mediterrán életmód nem elhanyagolható értéke, hogy segíti a megelőzést a betegségekkel szemben.

Ez az étkezési forma bizonyítottan javítja az egészségi állapotot.

Egyúttal, segíti a fogyást is.

Hogy mi az előnye? Nem kell kalóriát számolni és nincs semmilyen élelmiszer tiltva.

A mediterrán étrend Olaszország-Görögország-Horvátországban élő embererk étkezési szokásaik alapján jött létre kb. 50 évvel ezelőtt.

Az emberek kevesebb feldolgozott élelmiszert és kevesebb húst ettek.

A hangsúly a friss, nem finomított termékeken van.

Az étrend teljes kiőrlésű gabonát (kenyér, tészta, rizs), friss gyümölcs-, zöldség-, hüvelyes, diófélék és magvakból áll. Ezek alkotják a napi kalóriabevitel nagyobb részét.

Az olívaolajat bőségesen használják.

Heti néhány alkalommal fogyasztanak 1-2 pohár vörösbort.

Baromfit, halat, tenger gyümölcseit, tojást heti szinten fogyasztanak.

A teljes zsírtartalmú tej-, joghurt minden nap része az étkezésüknek.

Viszont vörös húst csak ritkán, édességet pedig havonta fogyasztanak.

Az étrend lényege a MINŐSÉG és nem a mennyiség.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Étrend

Kapcsolódó termékek

Rukkola extra szűz nyers olíva olaj 500 ml

7.900 Ft
Kívánságlistára teszem

Aszalt paradicsom 280g

1.700 Ft
Kívánságlistára teszem

Caponata 200g

1.700 Ft
Kívánságlistára teszem

Szicíliai juh sajt natúr

4.350 Ft
Kívánságlistára teszem